Inkjet

Inkjet print er en type af computer-print, der skaber et digitalt billede, som driver dråber af blæk på papir, plast eller andre substrater. Inkjet printere er de mest almindeligt anvendte type printer, og spænder fra små billige forbruger modeller til meget store professionelle maskiner, der kan koste tusindvis af dollars, eller mere.

I CIJ teknologi, high-pressure pumpe, der leder flydende blæk fra et reservoir gennem en gunbody og en mikroskopisk dyse, der skaber en kontinuerlig strøm af dråber via Plateau-Rayleigh ustabilitet. En piezoelektrisk krystal skaber en akustisk bølge, da det vibrerer i gunbody, og får den strøm af væske for at bryde ind i dråber med regelmæssige intervaller: head = nns 64.000 at 165,000 dråber per sekund kan opnås.

Blækdråber udsættes for en elektrostatisk felt skabt af en opladning elektrode, som de udgør, inden varierer i forhold til graden af drop deformation ønskede. Dette resulterer i en kontrolleret, variabel elektrostatisk ladning på hver dråbe. Opkrævet dråber er adskilt af et eller flere ladede “guard dråber” for at minimere elektrostatiske frastødning mellem nabolande dråber.